• Glad Påsk önskar IFK

Ha en härlig påsk alla IFK:are! IFK Tidaholm 29 mar 0kommentarer
  • IFK vann i första tävlingsmatchen för säsongen

IFK vann när de ställdes borta mot Bollebygds SK i en DM-match på tisdagskvällen och säkrade sin första seger för säsongen. Redan i den sjätte minuten tog IFK ledningen med 1-0 när Johannes Gül avslutade kliniskt efter att BSK tappade bollen i ett felaktigt pass. Bara 12 minuter senare utökade de sin ledning till 2-0 genom Pitias Eyob. Ramsmus Karlsson höjde ställningen till 3-0 i den 28:e minuten, vilket blev halvtidsresultatet. Andra halvlek inleddes med ännu ett mål från Pitias Eyob, som därmed gjorde sitt andra för kvällen och ökade IFKs ledning till 4-0. Strax därefter höll Linus Johansson inte tillbaka och satte bollen i krysset för att göra det 5-0 till IFK. IFK fortsatte att skapa målchanser och i den 84:e minuten utnyttjade Isac Forsgård en retur från en hörna och satte dit 6-0, vilket blev slutresultatet när domaren blåste av matchen. IFK säkrade därmed sin första seger för säsongen i bortamötet mot Bollebygds SK och det släpper för killarna som har haft en tuff start på säsongen. Nästa match väntar runt hörnet när IFK möter Floby-Grolanda IF hemma fredag 29 mars, 12:00 på tidavallen. Hoppas vi ses där! IFK Tidaholm 28 mar 0kommentarer
  • IFK kör funkisfotboll även 2024.

Välkomna till årets funkisfotboll. IFK Tidaholm 27 mar 0kommentarer
  • IFK Tidaholm besegrade av Skara FC

Mötet med seriekonkurrenterna Skara FC idag kännetecknades av en utmanande match för IFK. Den första halvleken var intensiv och tempot hölls högt av båda lagen. I den 33:e minuten kom det ledande målet för Skara genom en välplacerad långboll längs högerkanten, följt av ett inlägg in i straffområdet. Där befann sig nummer 11 Rasmus Arvidsson och säkrade ledningen med 1-0. Bara två minuter senare utan störningar från IFK-försvaret, kunde en spelare från Skara driva bollen utanför straffområdet och avlossa ett skott som letade sig in i målet och ökande ledningen till 2-0 för Skara. Trots detta svarade Jonatan Almberg för IFK med en reducering till 1-2 genom ett frisparksmål. Men det dröjde inte länge förrän Skara återigen ökade sin ledning till 3-1, vilket också var ställningen vid halvtidsvilan. I den andra halvleken utökade Skara sin ledning till 4-1, utnyttjande IFK:s små marginaler runt det egna straffområdet. IFK visade dock styrka under andra halvlek och skapade flera lovande målchanser. Trots detta lyckades Skara göra mål igen och slutligen stänga matchen med två ytterligare mål i de sista fem minuterna. Slutresultatet blev en seger för Skara FC med 1-6 på tavlan. IFK lämnar planen med ännu ett tungt resultat att reflektera över inför kommande matcher. Tränarens (Niclas Uvesten) reflektioner efter matchen: "Första 15-20 minutrarna får vi arbeta hårt i ett förbestämt lågt försvarsspel. Tycker att vi därifrån abretar in oss i matchen och så smått börjar hitta uppspelsvägar och kommer till några avslut. Tyvärr avslutar vi första halvlek dåligt med tre insläppta mål. Tycker ändå att vi inte tappar det utan i en andra halvlek som innehåller mer ytor mellan lagdelar vaskar vi ändå fram några fina reduceringsmöjligheter. Sista 10 är inte bra med två enkla Skaramål." - Vad är planen framåt? "Att vi håller ihop som grupp och lag är prio för att vinna matcher när vi börjar spel om poäng" -Vi tackar Niclas för kommentarerna. Nästa vecka har våra kamrater en DM-match och sista träningsmatchen innan serien drar igång att se fram emot! IFK Tidaholm 23 mar 0kommentarer
  • Oavgjort mellan IFK Tidaholm och Ulvåkers IF

Matchen som spelades mellan IFK Tidaholm och Ulvåkers IF på onsdagskvällen slutade lika. Ulvåker startade starkt i första halvleken och gjorde 1-0 efter 15 minuters spel. IFK etablerade sig därefter i spelet och tog över första halvleken. De skapade några riktigt farliga målchanser och IFK var snäppet bortom en kvittering i ett antal situationer. Andra halvlek startade och matchbilden förändrades till ett mer lika bollinnehav och båda lagen skapade chanser. Efter 16 minuter spelade i andra halvlek tryckte Hashim Adow in kvitteringsmålet och 1-1 stod det i 61:a minuten. Fler chanser skapades av båda lagen men inga fler bollar sattes i mål. Matchen blåstes av och 1–1 blev slutresultatet. På lördag gästar Skara FC Tidavallen klockan 12:00 på konstgräset, hoppas vi ses där! IFK Tidaholm 21 mar 0kommentarer